29.4.2015

ZUCCHINI TAGLIATELLE

Mitä mahtavinta vappuhulinoiden edeltävää kutkuttavaa keskiviikkoa! Söin tänään niin hyvää zucchini tagliatellea lounaaksi, että aivan pakko tulla jakamaan oma versioni myös sun kanssa. Parasta ateriassa oli kaikki: osasin tehdä sen itse, se valmistui noin vartissa, raaka-aineet eivät maksaneet juuri mitään ja se oli aivan älyttömän hyvää -ja vielä aika terveellistäkin! Win, win, win, win, win!

Onhan tätä hehkutettu jo useampi vuosi, mutta vihannesosastolla pyöriminen on yleensä niin rutinoitunutta, että kaikki jännät reseptit tuppaa unohtumaan valinnan hetkellä. Tänään sitten vihdoin muistin tämän oikeaan aikaan ja nappasin kesäkurpitsan ostoskoriini. Tulee kesäkurpitsaa toki muutenkin syötyä ja varsinkin kesällä grillailtua, mutta enpä ole ennen sitä suuhuni pistänyt näin jännässä muodossa. Omaan versiooni tuli myös katkarapuja, punasipulia, avokadoa ja parmesaanilastuja. 

Näin se syntyy:

 Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä suortuvia.
Kuullota punasipulia (ja valkosipulia) öljyssä pannulla ja lisää suortuvat mukaan.
Mausta ruususuolalla, mustapippurilla ja lorauksella tuoretta sitruunanmehua.
Lisää haluamasi (kypsennetty) proteiini, kuten jauheliha tai kana. Omaani tuli katkarapua.
Ripottele päälle parmesaani ja kuutioitu avokado.
Viimeistele nokareella turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä. 
NAUTI<3


Vallan mainio herkkuateria! Aivan totaalisen ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Tai ainakin maistamaan juuri tätä versiota, mikäli muunlaiset zucchinipastat jo tympivät.

Kerrohan sitten, miten kävi! :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!