19.9.2014

2xHERKKURESEPTI

Riensin juuri kaksipyöräisellä ratsullani laskentatoimen luennolta kotiin ja juurikin nyt alkoi mun viikonloppu! Aion viettää sen todella rennoissa meiningeissä. Ohjelmassa ei ole vielä juuri mitään, joten kerrankin saa vetää vähän happea. 

Viikonlopun rientoja ajatellen ajattelin jakaa muutaman hyvän reseptin, jotka toimivat oikein näppärästi esim. illanistujaisten tarjoilupöydässä tai sitten vähän spesiaalimpana iltapalana. Itse oon suosinut näitä juhlatarjottavina niiden helppouden ja herkullisuuden vuoksi. 

 Tarvitset nämä:
piirakkapohja
sipulia
aurinkokuivattua tomaattia kuutioina (esim. basilikaöljyssä)
mozzarellaa
tuoretta basilikaa
juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Tee näin:
1. Osta kaupasta valmis piirakkapohja tai jos olet taitava niin panosta ja tee se itse. Mun taidot riittää ensimmäiseen. Oon kokeillut tehdä tätä myös gluteenittomaan valmispohjaan, mutta lopputulos oli vähän liian rasvainen, sillä tarkemmin kun miettii niin se ei ollutkaan piirakkapohja vaan voitaikina, heh. 
2. Sitten silputaan sipuli pieneksi ja asetellaan silppu vuokaan taputellulle piirakkapohjalle. 
3. Ripotellaan juustoraaste jo tässä vaiheessa, jotta lopputulos olisi tasainen, eikä käy silleen, että piirakan päällä on paksu juustoklöntti ja sisällä on pelkkää täytettä. (Joka tosin tässä versiossa on sekin mehevän herkullista, mmm).
4. Käydään puoli vuotta salilla, että saadaan säilykepurkki auki ja asetellaan tomaattikuutiot juustoraasteen sekaan. Itse suosin öljyyn säilöttyjä tomaatteja, sillä ne maistuu paremmalta. Eikä haittaa, vaikka sitä öljyä tulisi vähän mukaan pohjalle tomaatteja lisätessä, mehukkuus (rasvaisuus) sen kun lisääntyy.
5. Leikataan tuoretta basilikaa silleen hienosti silpuksi ja ripotellaan tomaattien päälle.
6. Leikataan mozzarella ohuiksi siivuiksi ja asetellaan tasaisesti muiden juttujen päälle. Tässä vaiheessa voi lisätä mielensä mukaan ruususuolaa ja mustapippuria ja miksei jotain omia lempparimausteitakin. Ehkä ihan pieni ripaus vielä juustoraastetta, oman maun mukaan.
7. Laitetaan uuniin määrittelemättömäksi ajaksi johonkin sopivaan asteeseen. Käydään välillä katsomassa ja toivotaan ettei se pala. Uunista tullessa piirakan pitää hetki vetäytyä ja lopuksi päälle ripotellaan vielä tuoretta basilikaa. VALMIS!

Tarvitset nämä:
tortillalettuja
kylmäsavulohi (tai muu)-tuorejuustoa
rapeaa salaattia
kylmäsavulohta
avokadoa
ruohosipulia
valkosipulia
ruususuolaa ja mustapippuria

Tee näin:
1. Ensin tehdään tortillojen väliin tuleva sörsseli jääkaappiin makautumaan. Pilko lohi ja avokado pieniksi palasiksi kulhoon ja lisää hienoksi pilkottua valkosipulia, ruohosipulia, limen tai sitruunan mehua, sekä mausteita ja liraus oliiviöljyä. Sekoita hyvin ja jätä makautumaan.
2. Voitele tortillalettu tuorejuustolla ja levitä päälle ohut kerros lohi-avokado-sekoitusta. Asettele tässä vaiheessa myös sopivan kokoisia salaatinlehtiä tortillan päälle.
3. Rullaa napakalle rullalle siten, että kaikki aineet jää kuitenkin tortillan sisään. Kerää valmiit rullat lautaselle.
4. Toista, kunnes tortillaletut loppuu ja laita pötkylät jääkaappiin ainakin tunniksi pötköttelemään.
5. Ota rullat jääkaapista ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi palasiksi. Palasten päälle voi vielä ripotella ruohosipulia, multa se on näköjään unohtunut. VALMIS!

Kuinka helppoja. Ja eikun kokeilemaan, eikö vaan? Kertokaahan maistuiko. :)

Loistavaa syksyistä viikonloppua kaikille! <3

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!