16.5.2014

Oi aamuja

Parhaita on mun mielestä aamut, joina ei ole kiire minnekkään. Päivä saa ihan erilaisen startin kun voi rauhassa heräillä, keittää kahvia, lukea lehtiä, suunnitella päivän tekemisiä ja vaikka sitten lököillä vielä vähäsen. Tänä autuaana perjantaina mulla on ollut mahdollisuus just sellaiseen aamuun, sillä päivän ainoat oppitunnit alkavat vasta iltapäivällä. 

Pyörähdin eilen työmatkalla vähän kaupoilla palkkapäivän kunniaksi ja mukaan tarttui tommoset rennot kotoilupökät ja vielä kaksin kappalein. Kyllä nyt kelpaa viettää kiireettömiä aamuja. Ja hankinta osuikin sopivaan saumaan, sillä ensi viikon jälkeen pistetään kouluhommat pakettiin tämän kevään osalta. Ja sitten mä aion rentoutua, ehkä opettelen jopa meditoimaan.



Aloin noin vuosi sitten huomaamaan kuinka huonosti kofeiini käy kropalleni ja teinkin ratkaisun luopua siitä kokonaan. Nyt en voisi olla tyytyväisempi ratkaisuuni, mutta paatuneena kahvin rakastajana en ollut valmis luopumaan kuitenkaan kahvista. Niinpä siirryin kofeiinittomiin kahveihin, joita on harmittavan pieni valikoima kaupojen hyllyillä (jos nyt yhtä pikakahvipurkkia voi valikoimaksi kutsua).  Jos haluan hemmotella itseäni oikein kunnolla, niin ostan Ruohonjuuresta joskus suodatettavaa kofeiinitonta luomukahvia, mutta pakko myöntää, että pikakahvin helppouteen nykypäivinä tottuneena, en jaksaisi oikein enää sitä kahvinkeittoprosessia. Kahvimakujen intohimoisena harrastelijana olen joutunut laskemaan standardejani melko paljon pikakahvikulttuuriin tutustuessani. Makuja on yksi - se on pahaa. Kaikkeen kuitenkin tottuu.

Olen onnellisessa asemassa kylläkin sen suhteen, etten enää vuoden tauon jälkeen muista miltä "oikea kahvi" maistuu ja kehunkin aina autuaan tietämättömänä kaikille, kuinka tämä pikakahvi maistuu ihan samalta kuin joku Juhla Mokka ("yeah right", on yleensä vastaus).

Uusi keinoni selvitä pikakahvin mausta on tuo makeuttamaton mantelimaito. Ensi hörppäisyllä maku oli outo, lähes lihaisa, mutta se saattoi johtua siitä, etten ollut muistanut sekoittaa tölkkiä kunnolla ennen avaamista. Mantelimaidon makuun tottuessa siitä oppii todella tykkäämään. Mantelimaidossa (siis etenkin tuossa makeuttamattomassa) on erittäin hyvät ravintoarvot, eikä siinä ole turhia kaloreita (13kcal/100ml). Suosittelen kokeilemaan. :)



Aamu alkaa lähes aina tän kaverin kanssa, sillä arkiaamuina H lähtee aina niin aikaisin töihin. 
Nooh, Netflix menee hyvin aamukahviseurasta. :)

Osuva rentoutumisohje napattu Elina Tanskasen kirjasta "Hyvän mielen reseptejä". Tätä aion noudattaa kesällä.


Nyt lähden valmistautumaan, ettei kiireetön aamuni vaan vaihtuisi hoppuiseksi, pelastusharjoitusta muistuttavaksi ulosryntäykseksi. 

Loistavaa viikonlopun alkua! <3

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!